EAS Barcelona

COMENCEN LES OBRES PER REOBRIR L’AEROPORT DE LA SEU D’URGELL

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha visitat el 30-10-09 les obres de condicionament de l’aeroport de la Seu d’Urgell, un cop iniciades. Els treballs, que tenen un període d’execució d’uns tres mesos, consistiran, entre d’altres, en la rehabilitació del ferm de la pista de vol, la redistribució dels llocs d’estacionament d’aeronaus i el condicionament de l’actual edifici de la torre de control i de la terminal. Les obres, que tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros, permetran tornar a

posar en servei aquesta infraestructura el primer semestre de l’any vinent.

Les obres que permetran reobrir l’aeroport de la Seu d’Urgell ja han començat. Els treballs consistiran principalment en el condicionament i la rehabilitació de les instal·lacions actuals d’aquesta infraestructura clau per a la dinamització econòmica i turística del Pirineu. Ara les primeres actuacions se centren en els treballs previs que consisteixen en la neteja de la vegetació de la pista i dels vials laterals, en la instal·lació de tanques per delimitar el perímetre del recinte aeroportuari i en el fresat de la pista. D’altra banda, també s’estan realitzant els mesuraments topogràfics necessaris per tal de dur a terme les remodelacions previstes.

 

Millors comunicacions a l’Alt Urgell

L’aeroport de la Seu, situat entre els termes municipals de Montferrer i Castellbó i Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell, va ser inaugurat al 1982 i va funcionar de manera estable fins al 1984, quan es va operar l’últim vol comercial. Posteriorment va ser utilitzat per a l’aviació esportiva i general fins que, un cop adquirit per la Generalitat ara fa un any, la infraestructura va ser tancada per raons de seguretat.

 

Actualment aquesta infraestructura presenta un estat deficient de conservació. La pista d’enlairament i aterratge, de 1.340 metres de llargada i 28 d’amplada, presenta nombroses irregularitats en el ferm, i les diferents edificacions de l’aeroport també presenten deficiències.

 

 

És per això que per tal de recuperar les funcions inicials per les que va ser concebut l’aeroport i posar-lo a punt per a la seva posada en marxa l’any vinent, s’han iniciat els primers treballs de remodelació. Un cop enllestits els treballs de desbrossament i de neteja que s’estan duent a terme aquests dies, les obres se centraran principalment en la rehabilitació del ferm i el condicionament de la terminal i la torre de control.

 

En aquest sentit, les actuacions de condicionament consistiran en:

 

1.- Rehabilitació del ferm, tant de la pista de vol com dels carrers de rodada i la plataforma d’estacionament

2.- Redistribució dels llocs d’estacionament

3.- Desbrossament i anivellament de les pistes i els carrers de rodada

4.- Substitució de les ajudes visuals instal·lades actualment

5.- Senyalització horitzontal de la pista

6.- Sanejament de la tanca perimetral existent i col·locació de noves tanques

7.- Establiment d’un heliport dins la plataforma de camp de vol

8.- Condicionament de l’actual edifici administratiu i de serveis del futur gestor de l’aeroport

9.- Rehabilitació de l’edifici de la terminal i de la torre de control

 

Les obres que ara comencen i que tenen un període d’execució de tres mesos i un pressupost d’1,9 MEUR, permetran condicionar les instal·lacions de l’aeroport perquè puguin acollir l’any vinent operacions d’aviació general i corporativa, així com altres aeronaus destinades a l’extinció d’incendis.

 

Impuls al futur aeroport comercial

El Govern de la Generalitat té com un dels seus objectius reobrir i potenciar l’aeroport de la Seu per tal de comptar amb una infraestructura clau per a les comarques del Pirineu i millorar, així, les comunicacions al territori. Per tal de continuar impulsant el sistema aeroportuari, el Govern l’ha inclòs al Pla d’Aeroports de Catalunya 2009-2015.

En aquest sentit, ja s’ha adjudicat (a través d’Aeroports de Catalunya) la redacció del Pla Director Urbanístic Aeroportuari, que és la nova figura urbanística descrita a la Llei d’Aeroports recentment aprovada. Aquest PDUA definirà els objectius i actuacions a mitjà i llarg termini a desenvolupar per anar donant forma al futur aeroport de la Seu.

 

Fotos: Generalitat de Catalunya

 

Comparte esta noticia