EAS Barcelona

El DPTOP millora l’accesibilitat amb transport públic a l’aeroport de Lleida-Alguaire

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un Pla de Mobilitat de l’aeroport de Lleida – Alguaire, amb l’objectiu defacilitar les connexions amb transport públic fins a la nova infraestructura i garantir-ne l’accessibilitat. En aquest sentit, a partir de l’inici dels vols comercials, el proper divendres 5 de febrer, s’oferiran:

1.- Una nova línia de bus directa Barcelona- aeroport de Lleida-Alguaire: connectarà l’estació del Nord amb l’aeroport 8 cops per setmana, 4 els divendres i 4 els diumenges de manera coordinada amb els vols.

 

2.- Una nova línia de bus Lleida- aeroport de Lleida-Alguaire: sortiran 8 serveis setmanals, 4 els divendres i 4 els diumenges, coincidint amb les sortides i arribades dels vols, que connectaran l’estació d’autobusos de Lleida amb l’aeroport, passant per l’estació de Renfe i l’avinguda de l’alcalde Porqueres, 36.

 

3.- Tres noves llicències de taxi a Alguaire: des de l’aeroport, les demandes les respondran els taxis d’Alguaire, amb 3 noves llicències autoritzades, així com els taxis de la ciutat de Lleida que siguin requerits.

 

Garantir l’accés en transport públic

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posa en marxa el Pla de Mobilitat de l’aeroport de Lleida-Alguaire, amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat a la nova infraestructura que s’acaba d’estrenar.

En aquest sentit, l’aeroport de Lleida-Alguaire preveu concentrar al voltant de 50.000 viatgers el primer any, i arribar als 395.000 passatgers anuals d’aquí a 10 anys.

 

Per a facilitar l’accés en transport públic als usuaris del nou aeroport, el DPTOP ha dissenyat noves línies d’autobús i ha atorgat noves llicències de taxi. Així, d’una banda posarà en funcionament dos nous serveis de bus ràpid des de Barcelona i Lleida, per a comunicar aquestes capitals amb l’aeroport en coordinació amb les sortides i arribades dels avions. D’altra banda, ha concedit tres noves llicències de taxi al municipi d’Alguaire.

 

Edició: José Fernández

Comparte esta noticia