EAS Barcelona

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TARRAGONA VOL QUE L’AEROPORT DE REUS ES DIGUI «TARRAGONA-REUS»

Juan Ignacio Lema Devesa, president de Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA), ha reconegut el 13-11-09 a la Cambra de Comerç Tarragona en el marc del cicle de jornades «Bon dia Tarragona», que organitza l’entitat amb la col•laboració del Cercle d’Infraestructures i el suport d’Acesa-Aucat i Arrakis, que «no hi ha cap raó per la qual l’Aeroport no es pugui denominar Aeroport de Tarragona-Reus. Ara bé, aquesta petició s’ha de sol•licitar i un cop fet l’estudiarem», ha dit a preguntes dels assistents.

Segons informa la Cambra al seu web, Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona, s’ha afanyat a dir que «en prenem bona nota i en els propers dies, un cop en parlem amb l’Ajuntament de Tarragona, presentarem formalment aquesta petició».

Lema Devesa ha posat exemples de denominacions d’altres aeroports com ara Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, València-Manises…i ha subratllat que en les denominacions d’aquestes infraestructures «el primer toponímic es refereix al conjunt de l’àrea que serveix l’aeroport i el segon al lloc físic on està emplaçat».

 

En acabar l’acte, i a preguntes dels periodistes, el president de la Cambra ha insistit en que “és del tot lògic que l’Aeroport es digui de Tarragona, denominació de la província a la que serveix. És fonamental, i no hem de demanar perdó per proposar això que, d’altra banda, és el model de denominació que s’empra no només a l’Estat sinó als principals aeroports del món».

 

En aquest mateix sentit, i en el torn obert de preguntes, Josep Maria Sabaté, alcalde de Constantí, ha fet una reflexió en veu alta en la que ha lamentat que, «tot i que gairebé el 50% de l’espai que ocupa l’Aeroport està en el terme municipal de Constantí, el nostre municipi no es beneficia ni de les inversions ni la creació de riquesa que suposa aquesta important infraestructura. Ningú no ens té en compte» i s’ha referit fins i tot al cas de que «els taxistes de Constantí no poden anar a l’Aeroport». Sabaté ha dirigit tot aquest seguit de greuges al president d’AENA qui li ha ofert «tot el nostre diàleg i col•laboració en el que faci falta per aconseguir que Constantí es benefici del potencial de l’Aeroport».

 

Juan Ignacio Lema Devesa ha fet un complet i acurat anàlisi de quina és la situació del mercat aeri a nivell global, nacional i català, i n’ha augurat un excel•lent futur per la demanda creixent, malgrat la crisi. Pel que fa a les comarques de Tarragona ha subratllat la importància decisiva que els vols de baix cost tenen a l’Aeroport i que «n’expliquen el seu creiexement en afluència de passatgers».

 

Edició: José Fernández

 

Comparte esta noticia