EAS Barcelona

UGT EXIGEIG UN MENJADOR LABORAL PER ALS TREBALLADORS DE L’AEROPORT DE GIRONA

 

La UGT de les Comarques Gironines ha tornat a demanar a la direcció de l’Aeroport de Girona que integri en el recinte aeroportuari un menjador laboral que doni resposta a les necessitats dels més de 1.500 treballadors de la quarentena d’empreses que hi operen. La reclamació del sindicat ha obtingut, per part de la direcció de l’aeroport, una resposta basada en arguments parcials i poc seriosos.

 

 

A través d’un escrit, la direcció ha explicat que, si bé l’Aeroport de Girona – Costa Brava no disposa d’un menjador laboral d’ús exclusiu per als trebalaldors de l’aeroport, sí disposa d’unes instal·lacions i punts de restauración dins del recinte aeroportuari i voltants que cobreixen aquesta necessitat.

 

Així, la direcció pretén fer passar per «instal·lacions» adequades una sala habilitada que no té ni les condicions adequades al nombre de de treballadors que necessiten fer-ne ús de manera simultània ni compleix totes les garanties higèniques i sanitàries que ha de complir un menjador. La direcció remarca que aquesta sala «disposa de màquines expenedores de begudes i alimentació», que per al nostre sindicat resulta clarament insuficient i gens recomanable per fer un àpat. Tanmateix, si algun treballador escull portar-se el menjar preparat de casa no té cap lloc on conservar-lo ni on escalfar-lo.

 

D’altra banda, la direcció de l’Aeroport de Girona – Costa Brava també cita la possibilitat d’utilitzar les dues àrees de restauració en la terminal. La UGT de les Comarques Gironines li recorda que, per normativa d’AENA, l’accés a aquestes àrees és restringit i, per tant, que gairebé la meitat del personal no hi pot entrar. Tanmateix l’oferta de restauració a l’Aeroport de Girona -i també els preus- està pensada bàsicament per a consumidors en trànsit (passatgers) i molt poc per als que treballen a diari i necessiten un menú per fer un àpat durant la jornada laboral. Pel que fa als restaurants situats a l’exterior, per a la UGT no són una opció vàlida ja que els treballadors disposen d’un temps limitat per menjar i sortir del centre implica perdre temps en desplaçament.

 

La UGT de les Comarques Gironines dirigeix ara la seva queixa al nou director de l’Aeroport de Girona, que ha de prendre el càrrec aquesta mateixa setmana. En cas que la nova distribució de la terminal no permeti acollir aquest servei en el seu interior, el nostre sindicat proposa que se situiï a la planta 0 ó 1 del nou edifici, actualment en fase de construcció.

 

Comparte esta noticia